Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 09:51 - Новите лица
Автор: marinax Категория: Други   
Прочетен: 661 Коментари: 0 Гласове:
0



 Някой беше казал: "Каквото е отгоре, такова е отдолу". Та сегашната нашенска ситуация ме подтиква да поразсъждавам върху това. Значи, появиха се едни лица напоследък, дето активно ми обЕсняват, че искали промяна на статуквото и туй трябвало да стане като се изметат всички стари играчи от игрището и се подменят с чистак нови. Тъй ми говорят, най-разпалено и развълнувано.
Хубаво.
Сега да помислим къде е заровено кучето. Къде сА крият аджеба тез нови лица? Къде са се спотайвали до тоз момент, тъй да се каже?
Да предположим, че са нейде наблизо. Например тези лица, дето ни трябват са самите тези лица, които искат нови лица. Покрай протестите изотдолу почнаха да надничат разни, дето до вчера никой ги не знаеше, не бе ги виждал и не бе чувАл за тях. Те скромно наричат себе си граждани. Представители и изразители на народното недоволство. Говорители на народа. Изведнъж, ей така, за нула време се появиха и почнаха да обикалят всички телевизии и да искат. Да искат туй-онуй, разни неща да искат. Много разни неща. Всъщност, те искат промяна на ВСИЧКО.  Искат да премахнат с магическа пръчка цялата действителност и да я заменят с чисто нова действителност. Нещо невиждано и нечувано досега по цял свят.
Вероятно всички хора, учавствали в политиката на прехода трябва да се разкарат до един и да дойдат тези хора, дето се появиха изведнъж по телевизора. Като ги питат, те ли искат да влязат в политиката, веднага отричат възмутени. Един "умник" каза, че дори нямало да гласува на изборите. Щял да бойкотира. Ам че...той да не предлага да отменим изборната система, щото, ако всички го послушаме и земем да не гласуваме, провеждането на избори става един безсмислен акт.
Според неговите възгледи, значи, ша требва да си назначим управляващи. Или може би и това да си спестим, понеже се дава тук примера с Белгия, която 2 години кара без правителство. И ето идея как набързо да ги стигнем белгийците. Друг един лесноосъществим белгийски опит, е да се появи някой Брейвик. И като гледам естеството на някои протестиращи, лесно ще се намери. Все отнякъде трябва да заприличаме на белгийците, щото за стандарта им на живот, после ще мислим, пък и трудно ша стане. А ний не щем да се затрудняваме.
И за друго се сещам сега. Много упрекваха Бойко Борисов за честите медийни изяви. 
Новите "водачи" или кандидат водачи, яхнали народното недоволство, обаче категорично го задминаха. За един ден, те не само обикалят всички телевизии и ръсят мъдрости, но и вечер дават интервюта от барикадите. Едни таквиз смачкани и безлични, ама говорят, говорят
Да вземем Андрей Слабаков. Той не може да се нарече ново лице. Съвсем, ама никак. Обаче медийните му изяви от години са неприлично чести. Вече имам чувството, че някой ден ще се прибера и ще го заваря у нас да пуши на дивана, развял жълтеникавите си, опушени несресани коси.
Просто няма толкова нахален човек! Не знам какво му дава право да не излиза от телевизора и да поучава хората. И какъв режисьор е? С кой филм е известен? Та, той сега се изживява като един вид главен организатор на всенародните протести. Много активен тип. Не можах да повярвам като един ден го видях да се обяснява по всички телевизии наред. Това и Бойко Борисов не го може!
Та да завърша, защо всъщност написах туй дълго излияние:
Каквото е отгоре, такова е отдолу. Отде да се намерят свестни политици из нашите стройни редици, като отдолу са все едни несретници, объркани в мисли и дела, алчни за внимание и пари. Стигам до извода, че все пак настоящите политици все пак са най-доброто, което можем да си позволим на този етап
Ако мястото на старите лица, се заеме от току що изплувалите незнайно откъде грозници-не, мерси.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marinax
Категория: Други
Прочетен: 60606
Постинги: 85
Коментари: 39
Гласове: 42
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930